Åbent brev til generaldirektør Kenneth Plummer


11. maj 2007

Det er en overraskende og nedslående nyhed, at Danmarks Radio har besluttet at indstille nyproduktionen af Radiodokumentar- og Radiomontageprogrammerne. Disse genrer har siden1940’erne gennem årene været dyrket med stort talent og er blevet et emblem og en stolthed for den danske radiokultur og kultur i det hele taget - ikke mindst da genrerne har været et særligt dansk fænomen, som ikke har sin lige andre steder i verden. Udsendelserne kan uden overdrivelse kaldes en del af den danske kulturarv, ingen andre udtryksformer kan bevare historien på en så levende, nærværende og nuanceret måde for et så overkommelige budgetter. Samtidig har disse udsendelser gang på gang været dagsordensættende for debatten i det danske kulturliv.

Når man tager i betragtning, at denne form for udsendelser repræsenterer en ganske begrænset del af Danmarks Radios udgifter - 7 millioner kr - , forekommer en sådan beslutning ikke specielt grundigt overvejet. Det ligner ikke god økonomi at spare så lidt ved at standse udsendelser der har så stor kvalitetsmæssig gennemslagskraft.

Vi opfordrer til, at beslutningen tages op til en ny fordomsfri overvejelse, der rationelt set bør føre til en ændring af beslutningen.

Venlig hilsen
Franz Ernst
Dansk Kunstnerråd